Om FIVEMOREMINUTES

FIVEMOREMINUTES blev skabt med en forkærlighed for ærlige produkter. Vi laver hørsengetøj af en særlig kvalitet, der bevarer sin struktur og blødhed, og som holder i rigtig mange år. Hør er en plante der dyrkes, forarbejdes og spindes til tekstiler i Europa. Vi producerer 100% i EU. Ikke blot med formålet at forenkle forsyningskæden men hvad vigtigere er, at nedbringe mængden af transport. Det er vi lykkedes med og resultatet er dansk designet, funktionelt, naturligt økologisk og bæredygtigt sengelinned. FIVEMOREMINUTES er stiftet af designerne Ditte Marie & Julia og koncept- og marketingmand, Peter.

Vores fokus på bæredygtighed

Miljømæssig bæredygtighed betyder først og fremmest mindre ressourceforbrug. Det forgrener sig ud i virksomheden og påvirker de valg vi tager. Vi producerer vores sengetøj i hør grundet dets mange gode og naturlige egenskaber, både som plante og tekstil.

  • Hør dyrkes uden kunstvanding
  • Der anvendes ingen pesticider i produktionen af hør
  • Det dyrkede areal af hør giver væsentligt mere udbytte pr. hektar end f.eks. bomuld
  • Intet spild af ressourcer ved dyrkning af hør – hele planten anvendes til forskellige formål
  • De lange hørfibre giver en høj kvalitet og et meget slidstærkt tekstil, der har en rigtig lang holdbarhed

Kun det bedste er godt nok

FIVEMOREMINUTES tager udgangspunkt i hør. Vi vil gerne slå et slag for gode materialevalg og ønsker yderligere, at promovere en bevidsthed og viden omkring hvor og hvordan vores hør bliver til.

I stærk tråd med vores interesse for kvalitetsstærke materialer og filosofi om bæredygtig produktion, har vi en klar vision om at bringe produktionen af spindhør tilbage til Danmark.

I bestræbelsen efter at blive klogere på hør og alle dets mange anvendelses og genanvendelsesmuligheder, har vi i FIVEMOREMINUTES en mission om at eksperimentere med selv at dyrke, forarbejde og producere spindhør.

Hey, let’s keep in touch!

Skriv dig op, og få tilsendt de seneste nyheder og nys om konkurrencer og eksklusive tilbud.
Og bare rolig – du får ingen spam herfra.